Aftonbladets Fredrik Virtanen: ”Res en staty över Reinfeldt”

Till vänster en staty av Lenin. Till höger Reinfeldt. Foto: Wikimapia samt Nyheter Idag
  • Lördag 10 Dec 2016 2016-12-10
E-post 1432

STOCKHOLM Moderaterna borde vara stolta och ”tammefan” resan en staty över den ”liberale humanisten” Fredrik Reinfeldt. Det menar Fredrik Virtanen i en ledare på Aftonbladet. Statyn föreslås resas upp i Täby centrum till minne av Reinfeldts hållning i migrationsfrågor.

Det något annorlunda förslaget presenteras i en ledare av Fredrik Virtanen. Han beklagar att Moderaterna försöker distansera sig från den tidigare generösa linjen i migrationsfrågor som Fredrik Reinfeldt drev när han var partiledare och tillika statsminister. Virtanen är även kritisk till att Reinfeldts före detta statssekreterare Mikael Sandström gjort offentlig avbön från den förra ”öppna era hjärtan”-politiken.

Virtanen tar även upp det faktum att moderatledaren Kinberg Batra förefaller distansera sig något mot att använda epitet som ”rasister” om personer med en annan syn på migrationspolitik. Han kallar det hela ”förlåt oss-turnén”.

”Ingenstans under förlåt oss-turnén har Kinberg Batra eller Sandström nämnt vad Reinfeldts fantastiska öppna hjärta-politik faktiskt åstadkom: Innan murarna restes fick 163 000 människor förra året möjlighet till en ny tillvaro i ett av världens rikaste länder”, skriver Virtanen.

Vill resa staty över Reinfeldt – I Täby centrum

För att riktigt understryka storheten i Reinfeldts politik menar Virtanen att en staty ska resas en staty över Fredrik Reinfeldt. Vidare kallar han Reinfeldt för den ”liberale humanisten”. Statyn föreslås resas i Täby centrum, den kommun där Reinfeldt kommer från.

Även Aftonbladet-profilen Lena Mellin publicerar på lördagen en kolumn med ett försvar av Fredrik Reinfeldt.

”Det lustmord som pågår av Fredrik Reinfeldt, den mest framgångsrike M-ledaren genom tiderna, är groteskt”, skriver hon och uppmanar Moderaterna att inte skada Reinfeldts eftermäle.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag