Aftonbladets ledarsida: ”Ta Trump i örat Stefan Löfven!”

Faksimil Aftonbladet
  • Tisdag 6 mar 2018 2018-03-06
E-post 895

SVERIGE Sveriges statsminister kan komma att rädda den Europeiska Unionen från handelskriget med USA. Det skriver Aftonbladets ledarskribent Ingvar Persson som tror att Löfvens kunskaper om stålverk kan komma väl till hands under dagens toppmöte.
”Löfven borde nämligen vara ovanligt väl lämpad att tala förstånd med den amerikanska presidenten”, skriver ledarskribenten på Aftonbladet. 

Idag träffar Sveriges statsminister Stefan Löfven USA:s president Donald Trump. På Aftonbladets ledarsida uppmanar ledarskribenten Ingvar Persson Löfven att ta Trump i örat och läxa upp honom om hur stålverk fungerar. Detta eftersom Trump nyligen flaggat för att inleda ett eventuellt handelskrig mellan USA och EU.

”För EU kan Löfvens möte med Trump däremot komma vid precis rätt tillfälle”, skriver Persson och fortsätter. 

”Löfven borde nämligen vara ovanligt väl lämpad att tala förstånd med den amerikanska presidenten.”

Aftonbladets ledarsida sätter sitt hopp till nationens statsminister och tror att Löfvens kunskaper om stål kan förmå Trump att ändra sig.

”Dels vet Stefan Löfven faktiskt hur ett stålverk ser ut från insidan, och hur viktig både global handel och politiska beslut är för stålindustrin. Som tidigare ordförande i IF Metall har Löfven träffat fler stålverksarbetare och stålverksdirektörer än de flesta.”

Där Trumps egna rådgivare och republikanska partikollegor misslyckats, där kan Löfven kanske lyckas, menar Aftonbladets ledarsida.

”Det kommer att kosta amerikanska jobb, till och med om världen skulle undvika ett handelskrig. Om någon ska kunna förklara det för Donald Trump är det kanske Stefan Löfven.”

Tror du Donald Trump kommer att lyssna på Stefan Löfven?
2026 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag