Aftonbladets Lindberg: SD:s fel att vi inte har en ny regering

Anders Lindberg. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 17 Nov 2018 2018-11-17
E-post 2775

SVERIGE Aftonbladets politiska chefredaktör Anders Lindberg skriver på Twitter att Jimmie Åkesson (SD) bär störst ansvar för att Sverige inte har fått en ny regering: ”Om han inte hade ställt upp i valet skulle något av de traditionella blocken varit störst.”

Det har snart gått tio veckor sedan valet i september och Sverige har fortfarande ingen ny regering. Låsningen beror inte minst på att inget parti vill samarbeta med Sverigedemokraterna.

Anders Lindberg menar att skulden för den ovanligt utdragna regeringsbildningen bör läggas på Jimmie Åkesson. Om svenska folket inte fått möjligheten att rösta på hans parti skulle nämligen något av de traditionella blocken ha fått en majoritet.

Han följer upp tweeten med en uppmaning till opinionsmätningsinstituten att ställa frågan: ”Bör SD lägga ner sitt parti så att det blir lättare att bilda regering?”

I kommentarerna till tweeten undrar många om Lindberg skämtar.

Läs även: Aftonbladets Lindberg i blåsväder efter nazistattacken på Kristersson

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag