Aftonbladets politiska chefredaktör slutar

Foto Wikipedia och Nyheter Idag
  • Måndag 22 jan 2018 2018-01-22
E-post 293

STOCKHOLM Karin Pettersson lämnar posten som politisk chefredaktör på Aftonbladet. Istället får hon ny tjänst inom Schibstedkoncernen. Vem som ersätter Pettersson på Aftonbladet är ännu oklart. 

Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson slutar. Hon får istället en ny roll, med engelsk titel, inom Schibstedkoncernen, nämligen Director of public policy. I sitt arbete som Director of public policy ska hon jobba med strategiska frågor för Schibsted.

– Utvecklingen av medielandskapet är en av de viktigaste samhällsförändringarna i vår tid. Att förstå hur bolag som Schibsted ska förhålla sig till detta är en ödesfråga både för journalistiken, demokratin och vår affär, säger Pettersson i ett pressmeddelande, enligt Dagens media. 

– Att förstå den roll ett bolag som Schibsted spelar i samhällsutvecklingen blir allt viktigare och är avgörande för koncernens strategi och affär framåt. Rekryteringen av Karin Pettersson till denna tjänst innebär en offensiv satsning och att vi får en toppkraft som kan driva det här arbetet, säger Schibsteds Medias VD, Raoul Grünthal, enligt Dagens media.

Vem som ersätter Karin Pettersson på posten som politisk chefredaktör är ännu oklart.

Nyheter Idag söker Schibsted för en kommentar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag