Ahmad Nazari erkänner mord på sin lärarinna: ”Vill åka hem till sitt hemland”

Foto: Patrik Svedberg/Värmlands tingsrätt
  • Lördag 29 jun 2019 2019-06-29
E-post 1408

KIL Ahmad Nazari, som tidigare i veckan greps för mordet på en 70-årig kvinnlig pensionär med engagemang för så kallade ensamkommande flyktingbarn, har erkänt mordet vid häktningsförhandlingar under lördagen. Enligt Nazaris advokat vill han åka hem till sitt hemland

Den mördade kvinnan var en pensionerad lärare som var engagerad i integrationsfrågor, enligt Expressen. Ahmad Nazari och hon ska ha varit aktiva i samma förening.

– Hon var en fantastisk kvinna som levde för integration. Hon gjorde allt för våra ensamkommande. Hon gick all in och hade många nära kontakter med dem på många olika sätt. Hon gjorde allt, och ännu mer, säger en kvinna från samma förening till Expressen.

Ahmad Nazari ringde själv in och meddelade att han mördat kvinnan enligt Aftonbladets källor.

Som Nyheter Idag tidigare rapporterat framgår det av uppgifter på internet att brottsoffret har varit politiskt aktiv i Miljöpartiet och kandiderade för partiet i ett tidigare val till kommunfullmäktige.

Under lördagen häktades Nazari, vars ålder uppges vara 19 år, på sannolika skäl misstänkt för mord. Ingen nationalitet har angivits för Nazari, men han hade tolkbehov på dari, ett språk som talas av afghanska hazarer, som ofta kommer till Sverige från Iran.

Enligt Expressen har han ett pågående ärende om uppehållstillstånd.

Under lördagen hölls kyrkan i Kil öppet för sörjande. Kyrkoherde Olaf Traulsen uppger sig vara i chock.

– Jag känner mig ledsen och chockad. Det finns många frågor. Det finns så mycket gott som händer här i Kil, med människor som ställer upp för varandra. Varför fick det bli så här, säger han till Expressen.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

 

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag