Åkesson attackerad med smällare efter väljarmöte

SD-ledaren Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 24 maj 2019 2019-05-24
E-post 463

MARISTAD När Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson var på väg att lämna ett väljarmöte i Mariestad på torsdagen exploderade en smällare vid hans bil.

Aftonbladet rapporterar att det var runt klockan 16.30 efter väljarmötet som någon kastade en så kallad banger som exploderade intill Åkessons bil.

– Det smällde ordentligt precis när Jimmie hade stängt bildörren. Därefter körde de snabbt därifrån till nästa möte i Laxås, säger SD:s presschef Henrik Gustafsson till Aftonbladet.

Polisen ser allvarligt på saken och har inlett en utredning om försök till misshandel och försök till våld mot tjänsteman då två poliser befann sig i närheten av smällen. På torsdagskvällen hade man ännu ingen misstänkt eller gripen.

På Facebook skriver Åkessons stabschef Mikael Eriksson att ingen kom till skada men att de inblandade blev chockade.

”Jag hoppas att den skyldige grips och straffas hårt. Detta va inte bara en attack mot Jimmie Åkesson, utan hela vår demokrati”, skriver Eriksson.

Trots incidenten kommer partiledarens kampanjresa att fortsätta som planerat.

Läs även: Fredrik från Östersund dödshotad av muslimer efter skämt om ramadan

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag