Åkesson bjöd in partiledarna för att diskutera sjukvård – Ingen tackade ja

Jimmie Åkesson (SD)
  • Tisdag 12 Dec 2017 2017-12-12
E-post 2707

STOCKHOLM Inget parti är intresserade av att diskutera problemen inom svensk sjukvård med Sverigedemokraterna.
– Att de tackar nej beror sannolikt på att de antingen väljer att sätta politisk prestige först, eller så förstår de verkligen inte i vilken akut och allvarlig situation sjukvården befinner sig i, säger Mikael Eriksson, Åkessons pressekreterare,

Jimmie Åkesson bjöd in de andra partiledarna till diskussion om läget inom svensk sjukvård, men inget parti tackade ja till att närvara. MP och V svarade överhuvudtaget inte på inbjudan.

”Läget för svensk sjukvård är nu så allvarligt och akut att vi behöver lägga all politisk prestige åt sidan. Min förhoppning att vi, riksdagens partiledare samt våra sjukvårdspolitiska talespersoner kan sätta oss ner för att tillsammans inleda en resonerande dialog över partigränserna kring vad vi kan göra för att så skyndsamt som möjligt vända den negativa utvecklingen”, skrev Åkesson i sin inbjudan. 

Fem av de sju partiledare som svarade på Åkessons inbjudan tackade nej.

”Statsministern har inte för avsikt att medverka”, löd svaret från Statsminister Löfvens stab.

Ulf Kristersson (M) svarade: ”Vi samarbetar och utvecklar vår politik med alliansen så vi tackar nej till inbjudan”

”Tack för inbjudan. Vi avstår dock från att delta”, svarade Kristdemokraterna.

”Vi tackar nej till er inbjudan”, svarade Centerpartiet.

”Vi har inte för avsikt att föra några samtal med Jimmie Åkesson”, svarade Liberalerna.

– Att de tackar nej beror sannolikt på att de antingen väljer att sätta politisk prestige först, eller så förstår de verkligen inte i vilken akut och allvarlig situation sjukvården befinner sig i, säger Mikael Eriksson, Åkessons pressekreterare, till Expressen. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag