Åkesson: Inte alla invandrare

Bild: Sverigedemokraterna
  • Tisdag 11 maj 2021 2021-05-11
E-post 15370

DEBATT Invandringen är en parameter som inte får förbises i diskussionen om våldsbrottslighet. Att inte våga tala om detta är att svika brottsoffren och deras anhöriga, skriver Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

När de som utsätts för brott förväntar sig konstruktiv handling ägnar sig företrädare för Sveriges regering istället åt förvanskningar och rena lögner. Det är ett egoistiskt förhållningssätt, där de egna politiska målen går före människors väl och ve. Det är inte värdigt ett land som Sverige.

Senast i raden av dogmatiska verklighetsförnekare är miljöpartiets Per Bolund som i riksdagen på fullt allvar hävdade att hederskultur har funnits i Sverige under lång tid och att väldigt mycket av det våld som begås av svenskar, finner sin grund i någon form av svensk hederskultur.

Annie Lööf har tidigare sagt sig känna förakt över det faktum att någon, i det här fallet jag, vågat påstå att det finns en komponent här som stavas importerad brottslighet. Denna totala, närmast absurda vägran, att ta in verkligheten är oerhört skadlig av främst en anledning. Förnekar du ett problem kommer du aldrig att försöka hitta lösningar.

Den som hävdar att allt våld mot kvinnor i Sverige beror på invandringen är inte värd att tas på allvar. Detsamma gäller dock om man förnekar att invandringen utgör en stor och viktig orsak till våldet mot kvinnor. Förnekar man det, trots den massiva statistik som pekar på motsatsen, då är man faktiskt inte heller värd att tas på allvar.

Per Bolund, Annie Lööf och andra politiker som argumenterar på det sättet, genom att blunda hårt för en betydande och uppenbar del av våldets orsaker, är inte ute efter att förbättra situationen för Sveriges kvinnor. De tycks heller inte kommit tillräckligt långt i tankeprocessen för att vara redo att ta till sig fakta.

Trots att de politiska partier som är ansvariga för det akuta tillståndet i Sverige inte vill tillstå det, så finns det klara och tydliga belägg som visar att en ansvarslös invandringspolitik är en parameter av flera som ligger till grund för våldet.

En studie från 2021, utförd av forskare vid Lunds universitet och publicerad i Forensic Sciences Research visade att närmare hälften av alla dömda våldtäktsmän var födda utomlands och runt 60 procent hade invandrarbakgrund.

En kartläggning av Brå kopplad till nordiska studier om brottslighet bland personer med utländsk och inhemsk bakgrund visade att överrisken för personer med utländsk bakgrund, både utrikes födda och barn till utrikes födda, är högre för grövre brottslighet, särskilt dödligt våld och rån, än den är för exempelvis stöld.

I Invandring och brottslighet – En datauppdatering för 2000-talet från 2019 går Göran Adamson, docent i sociologi igenom olika parametrar och finner att när det gäller Mord, dråp, och misshandel med dödlig utgång har andelen skäligen misstänkta migranter ökat från cirka 42 procent i slutet av 1980-talet till 73 procent 2017. Knappt tre av fyra skäligen misstänkta gärningsmän är alltså migranter.

Ingen Sverigedemokrat, allra minst jag, har påstått att invandringen är den enda faktorn, vare sig i detta specifika ämne eller rörande grov kriminalitet i stort. Däremot är det tyvärr vanligt att företrädare för andra partier, öppet och utan att skämmas, ger uttryck för det omvända. Det vill säga att invandringen inte utgör en betydande del av orsaken till våldet och den grova kriminaliteten. Var och en som befinner sig ute i verkligheten förstår hur absurt det är att på detta sätt förneka ett så uppenbart faktum.

Det kräver sin man, eller kvinna, att erkänna att det man har ställt till med har fått precis de tragiska konsekvenser som ens motståndare varnat för i decennier. På ett mänskligt plan så förstår jag det. Men nu är vi i ett läge där den personliga och partipolitiska prestigen inte kan tillåtas ta någon plats. Situationen är allvarlig, otryggheten är på riktigt och frågan om våldet mot kvinnor, och för den delen våldet i stort, är frågor som angår varenda människa i vårt land, kvinna som man.

Idén om mångkulturalismens förträfflighet är död. Det är dags att de som bär ansvaret också rakryggat står upp för sitt misslyckande. Ska vi tillsammans kunna nå någonstans och förbättra situationen så måste alla partier låta sanningen ligga till grund för såväl diskussioner som politiska förslag. Annars kommer vi aldrig kunna förbättra tryggheten i Sverige, för vare sig kvinnor eller män.

Sverigedemokraterna kommer inte att sluta påpeka uppenbara fakta bara för att Annie Lööf blir låtsasupprörd i TV. Inte heller för att Per Bolund, fullkomligt skamlöst, står i riksdagens talarstol och förringar det kulturellt betingade förtryck som tusentals kvinnor lever under. Sverigedemokraterna kommer att fortsätta att stå på offrens sida, fortsätta arbeta för att lösa problem istället för att spela teater. Och sist men inte minst, fortsätta att kalla en spade för en spade.

JIMMIE ÅKESSON (SD)
Partiledare

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag