Åkesson kritisk till att öka invandringen: ”Det har skapat enorma problem i det svenska samhället”

Foto: TV4
  • Måndag 6 Nov 2017 2017-11-06
E-post 1580

SVERIGE Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och Centerpartiets dito Annie Lööf rök under måndagskvällen ihop i en partiledarduell i TV4.

Lööf pratade om hennes parti och SD som varandras motsatser och tog upp ett flertal uttalanden från SD-företrädare som hon reagerat starkt på.

– Det handlar om vilken människosyn man har, och den är helt i motsats till den som jag som liberalt parti har, sade hon syftande på SD:s politik.

Lööf talade sig varm för en ökad invandring, både genom att Sverige borde ta emot fler asylsökande, men även genom att låta de så kallade ensamkommande flyktingbarn som bor i Sverige ta hit sina familjer.

– Det måste bli en möjlighet att både kunna söka asyl här i Sverige, och få sin sak prövad, men också möjlighet för dem som har kommit hit att få återförenas med sina föräldrar, sade hon.

Men det är en politik som Åkesson, föga oväntat, ställer sig kritisk till. Han menar att den öppna gränser-politik som Sverige tidigare fört inte håller och inte är önskvärd att gå tillbaka till.

– Det höll ju inte. Det har skapat enorma problem i det svenska samhället vad gäller välfärden, det skapar enorma problem vad gäller segregation och utanförskap. Det är lätt att stå här och säga att människor ska kunna komma i jobb. Det har ni sagt sedan urminnes tider, men det fungerar ju inte! sade han.

Vems politik föredrar du?
5707 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag