Åkesson om Lööf: ”Extremt låg nivå”

Jimmie Åkesson och Annie Lööf. Foto: Riksdagen
  • Onsdag 30 jan 2019 2019-01-30
E-post 2302

STOCKHOLM Under onsdagens partiledardebatt i riksdagen utbyttes hårda ord mellan Centerpartiets Annie Lööf och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. – Det där är extremt låg nivå, sade SD-ledaren.

Det var under ett replikskifte om EU och Brexit som Annie Lööf fällde kommentaren som fick debatten att tända till. Efter att Jimmie Åkesson kritiserat EU för att ta makt från svenska folket och lägga det i händerna på utländska politiker var det Lööfs tur att tala.

– Herr talman, att Jimmie Åkesson inte gillar människor från andra länder är ju inget nytt, men Jimmie Åkesson – du för inte en kamp mot EU-eliten, du för en kamp mot verkligheten, sade Centerledaren.

En stund senare fick hon svar på tal av Åkesson.

– Herr talman, jag tycker Annie Lööf är oförskämd. Slänger sig med uttryck som att ”Jimmie Åkesson tycker inte om människor från andra länder”. Det gör jag visst det. Jag tycker om människor som beter sig på ett bra sätt och som har schysta värderingar. Var de är födda någonstans eller var i världen de bor någonstans, det är helt ointressant för mig, sade SD-ledaren och fortsatte:

– Kan vi inte försöka lägga debatten på en lite högre nivå? Det där är extremt låg nivå tycker jag.

Åkesson avslutade sitt anförande med att säga att Sverige inte kommer att gå ur EU under överskådlig tid. Däremot tänker han arbeta för att politikerna i Bryssel ska få mindre inflytande över Sverige.

Läs även: Löfvens utspel om JÖK: ”Det är inte marknadshyror”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag