Åkesson sågar Kristerssons Koran-utspel

Bild: Nyheter Idag/Sverigedemokraterna
  • Måndag 23 jan 2023 2023-01-23
E-post 576

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson uttrycker hård kritik mot statsminister Ulf Kristerssons utspel, där statsministern fördömde Rasmus Paludans koranbränning och uttryckte sympatier för de muslimer som blev kränkta.

Efter Rasmus Paludans koranbränning utanför Turkiets ambassad på lördagen gick statsminister Ulf Kristersson ut med ett inlägg på Twitter där han uttryckte sympatier till kränkta muslimer och fördömde Paludans koranbränning.

Nu reagerar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på statsministerns utspel. I ett inlägg på Facebook skriver Åkesson att det hela är ”mycket, mycket bekymrande, i mina ögon.”

”Jag förstår att syftet är att gjuta olja på vågorna avseende relationen till Turkiet i ett för Sverige kritiskt skede. Men det finns en gräns för hur en regering bör uttrycka sig, inte minst eftersom Sverige har ett inhemskt islamist-hot som inte kan underskattas” menar Åkesson, som lovar att ”ta upp detta utspel med statsministern och meddela hur jag och Sverigedemokraterna ser på den här typen av undfallenhet gentemot islamistiska krafter, i och utanför Sverige.”

Läs även: Kristersson fördömer Paludan: ”Djupt respektlös handling”

Läs även: Kristersson sågas efter ursäkten: ”Ska vi inte göra Ankara till huvudstad direkt?”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag