Åkesson väntas lämna besked inom kort om framtiden i partiet

Jimmie Åkesson intervjuas av Nyheter Idag. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 26 jan 2015 2015-01-26
E-post 554

STOCKHOLM Inom kort väntas Sverigedemokraternas sjukskrivne partiledare lämna besked om hur framtiden ser ut. Det sade den nye partisekreteraren Richard Jomshof efter en presskonferens idag, enligt journalister på plats.

I nuläget vet ingen hur situationen är med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson som en längre tid varit sjukskriven för utbrändhet. Samtidigt har det under dagen fattats ett beslut under ett partistyrelsemöte att Richard Jomshof ska ta över rollen som partisekreterare efter Björn Söder. Nu väntas inom kort nästa besked.

I samband med en presskonferens idag ska Richard Jomshof ha sagt att Åkesson inom kort ska lämna besked om framtiden. Senast idag eller imorgon ska beskedet komma, skriver Owe Nilsson från TT på twitter.

När Svenska Dagbladet pratar med Richard Jomshof bekräftar han att ett besked är att komma inom kort. Och Jomshof ser ut att vara hoppfull inför framtiden.

– Min uppfattning är att han ämnar komma tillbaka och att han innan dess vill att det här ska vara på plats. Jag vet inte exakt när han kommer tillbaka, jag tror inte att det finns något exakt datum, men jag vet att han kommer ge besked inom kort, säger Jomshof till Svenska Dagbladet.

Nyheter Idag har sökt presskontakter hos Sverigedemokraterna för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag