Åkesson: ”Vi håller på att vinna”

Jimmie Åkesson på Stockholmsmässan. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 16 Dec 2015 2015-12-16
E-post 68

STOCKHOLM ”Vi håller på att vinna”. Det var budskapet från Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson till några hundra församlade partimedlemmar under onsdagskvällen.

SD hade under onsdagskvällen hyrt Stockholmsmässan i Älvsjö för att prata om varför Sverige behöver en folkomröstning om invandringen. Efter ett luciafirande inledde partiets gruppledare Mattias Karlsson och partisekreterare Richard Jomshof kvällen.

Även om SD inte tror sig kunna få med sig de övriga partierna om en folkomröstning poängterade de vikten av att fortsätta driva frågan.

Därefter äntrade partiledare Jimmie Åkesson scenen till rungande applåder.

– Vi håller på att vinna, proklamerade SD-ledaren, det är ganska fantastiskt.

– Det som förra året kallades rasism, eller egentligen tidigare i år om man ser det ur det perspektivet, kallas nu realism, fortsatte han och fick ännu mer applåder.

Åkesson konstaterade att de andra riksdagspartierna tvingats backa från sin tidigare mycket generösa asylpolitik av realpolitiska skäl. Till och med Miljöpartiet har under hösten tvingats backa från sin öppna gränser-politik.

Han fortsatte därefter med att jämföra situationen i Sverige med Danmark och Dansk Folkeparti. Dansk Folkeparti behandlades länge som paria i dansk politik, men är numera en viktig samarbetspartner för den danska regeringen.

Åkesson konstaterade dessutom att det folkliga stödet för den politik som länge förts i Sverige är svagt.

– Svenska folket har aldrig tillfrågats om man vill integreras i det här lyckoriket som man vill skapa, det är liksom grundfel nummer ett, sade han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag