Åkesson vill se Moderaterna som stödparti till SD-regering

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 21 jun 2018 2018-06-21
E-post 2709

En färsk Sentiomätning visar att Jimmie Åkesson är den populäraste statsministerkandidaten hos svenska väljare. När Nyheter Idag talar med SD-ledaren är han inte främmande för att använda Moderaterna som stödparti till en SD-regering. – Du borde ställa den frågan till Ulf Kristersson, säger Åkesson till Nyheter Idag.

I en färsk specialmätning har Sentio, på uppdrag av Nyheter Idag, undersökt vilken partiledare som är mest populär hos väljarkåren för rollen som statsminister. Det största stödet har SD-ledaren Jimmie Åkesson och nuvarande statsminister Stefan Löfven får en andraplats. Först på tredjeplats finner vi Ulf Kristersson som favorit.

Enligt Arve Östgaard, VD på Sentio, speglar detta partisympatierna. Just nu är Sverigedemokraterna det största partiet i Sentio-mätningar, men även hos Yougov har SD förstaplatsen. Och i princip samtliga opinionsmätningar växer SD på bekostnad av andra riksdagspartier.

”Klart att man även har börjat tänka i sådana banor”

Nyheter Idag har talat med Jimmie Åkesson om det starka stödet i opinionen. Han säger att rollen som statsminister, och det stöd han har, är något han funderar på.

– I takt med att vårt väljarstöd fortsätter öka och att vi i vissa mätningar är största parti, så är det klart att man även har börjat tänka i sådana banor, säger Jimmie Åkesson till Nyheter Idag.

Hur skulle Åkessons regering se ut?
Vad tror han själv om chansen att bli statsminister?
Vad säger han om Alliansen?
Vem ska egentligen vara stödparti åt vem i en framtida regering?

…läs hela intervjun med Jimmie Åkesson – bara på Nyheter Idag!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag