Åkesson vill stänga ner moskéer som stödjer islamistisk terror: ”Inte tid för sorg och förlåtelse”

Jimmie Åkesson, till höger en av terroristerna i Wien Foto: Jimmie Åkesson/Twitter
  • Tisdag 3 nov 2020 2020-11-03
E-post 33484

SVERIGE Efter den islamistiska terrorattacken i Wien säger SD:s partiledare Jimmie Åkesson att det är mer än dags att agera mot islamister även i Sverige. Stryp bidragen, stäng ner moskéer som visar stöd för islamistisk terror och har de svenskt medborgarskap ska det dras in. – För tio år sedan sa vi att islamismen är det största utländska hotet mot vår demokrati. Tyvärr visar verkligheten att vi hade rätt, säger Åkesson.

Jimmie Åkesson kommenterar Wienattacken i en video som han publicerat på sociala medier.

– Ännu ett islamistiskt terrordåd i Europa. Ännu fler som har fått sina liv slagna i spillror. Ännu fler oskyldiga som har mist livet, säger Åkesson.

Åkesson menar att det inte handlar om ”några enstaka galningar” utan om att det är välorganiserat.

– Det är ett lågintensivt krig mot vår demokrati, mot vår yttrandefrihet. Ett krig mot allt som vi är och allt som vi står för i vår del av världen, säger han.

Det är dags att agera med kraft mot islamismen enligt Jimmie Åkesson.

– Det är inte tid för sorg och förlåtelse. Det är tid att vara bestämda. Att visa på handlingskraft, säger han.

Jimmie Åkesson riktar hård kritik mot de delar av samhället som försöker möta islamism med förståelse eller som inte tar konflikten.

– Det är inget annat än rent medlöperi, säger Åkesson.

Sedan ritar Åkesson upp de riktlinjer han tycker ska gälla.

– Kan inte islamisterna acceptera vår demokrati, så ska inte heller vår demokrati acceptera islamisterna. På den punkten kan vi inte vika en enda tum.

Jimmie Åkesson vill att moskéer som stöder islamisterna ska stängas ner.

– De individer, eller de organisationer, de skolor, de moskéer, som ens andas stöd till dessa islamister, de ska få sina statliga bidrag strypta, de ska omedelbart stängas ner, säger han.

– De som attackerar och hotar oss, de ska låsas in. Och de ska skickas tillbaka till varifrån de kom.

Han förnyar också det sverigedemokratiska kravet på att dra in svenska medborgarskap.

– Vill de inte vara en del av vår svenska demokrati och vårt civiliserade samhälle så ska de heller inte ha något svenskt pass. Det tycker jag är en självklarhet.

Åkesson avslutar:

– För tio år sedan sa vi att islamismen är det största utländska hotet mot vår demokrati. Tyvärr visar verkligheten att vi hade rätt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag