Åkessons attack efter Filipstad: ”Vi varnade, vänsterliberalerna skrattade”

Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 28 aug 2019 2019-08-28
E-post 9268

Efter Uppdrag Gransknings uppmärksammade reportage om situationen i Filipstad, där utrikesföddas bidragsberoende försatt kommunen i ekonomisk kris, går Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson till hårt angrepp på etablissemanget i ett inlägg på Twitter.

På onsdagen har Uppdrag Granskning gått igenom den krisande kommunen Filipstads ekonomi, ett reportage som visar att det stora mottagandet av migranter är ett stort problem för kommunen då migranternas arbetslöshet är skyhög.

Och det råder inget tvivel om att just befolkningens sammansättning utgör en stor utmaning för kommunen.

– Vi håller på och byter befolkning. Det kan man tycka vad man vill om, det beror på hur man är lagd. Men det är bara konstaterande av fakta att det faktiskt är det vi håller på att göra och då måste vi förhålla oss till det, säger Jim Frölander, integrationsansvarig i Filipstad.

Nu går Jimmie Åkesson till hård attack mot etablissemanget som bäddat för situationen i Filipstad. ”Vi varnade, vänsterliberalerna skrattade. Skrattar ni fortfarande?” frågar Åkesson retoriskt och fortsätter: ”Det är dags för ansvar och förnuft i svensk politik!”

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag