Åkessons attack på Kinberg Batra: Moderaterna stödparti åt rödgrön regering

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 12 okt 2015 2015-10-12
E-post 1147

STOCKHOLM Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson anklagar alliansen för att i praktiken agera stödparti åt den rödgröna regeringen. Men Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra håller inte med. – Den frågeställningen ställer jag överhuvudtaget inte upp på, säger hon till Nyheter Idag.

Åkesson var efter söndagens partiledardebatt kritisk till att alliansen inte vill sätta större press på den rödgröna regeringen, exempelvis genom en missförtroendeomröstning.

– Man är inte beredd att fälla regeringen, man är inte beredd att diskutera hur man ska få en annan riktning för Sverige, säger han till Nyheter Idag och fortsätter:

– Det är klart att då blir det ganska meningslöst att stå här och ha den här debatten. Då kan man lika gärna gå hem tycker jag.

På en direkt fråga säger Åkesson att alliansen kommit att bli stödpartier åt regeringen.

– Ja i praktiken är man ju det. Nu pratas det mycket om att decemberöverenskommelsen har fallit och att den finns inte längre. Men det är ju bara på pappret.

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra håller däremot inte med om den beskrivningen av sitt parti.

– Den frågeställningen ställer jag överhuvudtaget inte upp på, säger hon till Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag