Åkessons känga till Löfven efter terrordådet: ”Medvetet valt att inte vidta nödvändiga åtgärder”

Stefan Löfven (t.v) och Jimmie Åkesson (t.h). Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 6 maj 2017 2017-05-06
E-post 2684

STOCKHOLM ”Det är du, Stefan Löfven, och dina vänner inom det vänsterliberala etablissemanget som har varit, i bästa fall, naiva”, sade SD-ledaren Jimmie Åkesson när han höll vårtal på Långholmen i centrala Stockholm på lördagen.

Statsminister Stefan Löfven har ett ansvar över att terrordådet ägde rum på Drottninggatan i centrala Stockholm den 7 april i år. Det menar SD-ledaren Jimmie Åkesson i sitt vårtal på Långholmen i centrala Stockholm på lördagen.

– Jag vill påstå att de som nu styrt vårt land i decennier har haft en minst sagt slapp inställning till de både yttre och inre säkerhetshot som funnits mot oss, sade Åkesson.

Han refererade bland annat till att Löfven under en presskonferens sagt att ”Sverige har varit naiva”. Det är en förklaring som Åkesson ifrågasätter i sitt tal när han går till attack mot statsministern.

– Det är du, Stefan Löfven, och dina vänner inom det vänsterliberala etablissemanget som har varit, i bästa fall, naiva.

Åkesson menar att Löfven ”aktivt och medvetet valt att inte vidta nödvändiga åtgärder”, detta trots åtskilliga varningar. Vidare poängterade Åkesson att den misstänkta terroristen egentligen ens inte skulle befinna sig i Sverige då det finns ett utvisningsbeslut. Det framkom på polisens presskonferens i samband med terrordramat.

– Självklart finns det ett politiskt ansvar i detta och vi tänker utkräva det ansvaret. De som är ansvariga ska inte komma undan, dundrade Åkesson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag