Åkessons tillbakakaka: Hotar bojkotta Järvaveckan

Foto: Nyheter Idag samt Charlotte Wells/IKON CC BY 3.0
  • Onsdag 4 maj 2022 2022-05-04
E-post

Om Karin ”Kakan” Hermansson ”på något sätt är en del av” Järvaveckans evenemang kommer Jimmie Åkesson bojkotta alltihop. ”Jag uppmanar andra inbjudna partiledare att ställa samma krav”, skriver han på Facebook.

Först var KD-ledaren Ebba Busch inbjuden till årets Elle-gala men blev senare portad under uppmärksammade former. Senare rapporterade flera medier att Karin ”Kakan” Hermansson, som var värd för galan, var drivande i att stänga ute Busch.

– Kakan Hermansson vägrade att vara värd för galan om Ebba Busch kom. Ebba blev väldigt ledsen, säger Anita Clemence, entreprenör och vän till Busch, till Dagens Nyheter.

Bakgrunden är en intervju i Sveriges Radio där Ebba Busch ställer frågan varför det var hundra skadade poliser och inte hundra skadade kriminella i samband med Koranupploppen som utspelades under påskhelgen.

Å andra sidan är Kakan Hermansson känd för att tidigare uttryckt sig djupt nedsättande om poliser, inte minst har ett uttalande om polismorden i Malexander fått stor uppmärksamhet.

Åkessons tillbakakaka: Bojkotta Hermansson

Inför årets Järvavecka, ett politiskt evenemang där alla partiledare för riksdagspartierna är inbjudna, finns planer på att låta Kakan Hermansson vara en del av arrangemanget. I vart fall är det vad SD-ledaren Jimmie Åkesson skriver på Facebook.

”Kakan Hermansson har genom åren gjort sig känd för en rad politiskt extrema och direkt stötande uttalanden, inte minst hatiska inlägg om svensk polis”, skriver han.

Vidare är Åkesson tydlig med att han kommer bojkotta Järvaveckan ”om denna person på något sätt är en del av deras evenemang”. Han uppmanar även andra partiledare att ställa samma krav om att Kakan Hermansson inte ska vara en del av evenemanget.

”Det får faktiskt finnas någon gräns för tokigheterna, svensk polis förtjänar tydligt stöd från Sveriges politiska partier”, avslutar han på Facebook.

Nyheter Idag söker arrangörerna för Järvaveckan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag