Åklagare polisanmäls efter bildpublicering – pappa till gängkriminell mördades

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 8 mar 2023 2023-03-08
E-post 0

Förra veckan sköts en man i 50-årsåldern ihjäl i sitt hem i Tullinge söder om Stockholm. Bara timmar dessförinnan hade bild och namn på hans efterlyste son publicerats i TV3-programmet ”Efterlyst”. Nu anmäls åklagaren som godkände bildpubliceringen av mannens familj, rapporterar SVT.

Det var åklagaren Moa Blomqvist som godkände beslutet att gå ut med namn och bild på mannen, en 25-åring med kopplingar till Vårbynätverket.

Klockan 00.11 natten till fredagen larmades polisen till en bostad i Tullinge i Botkyrka söder om Stockholm, där en man i 50-årsåldern blivit skjuten. I bostaden fanns även en kvinna och två minderåriga barn som inte träffades av några kulor.

Läs även: Pappa till gängkriminell ihjälskjuten: ”Troligen en hämnd”

Den mördade mannen – som själv var ostraffad – var far till den 25-årige man som förekom i Efterlyst.

– Mycket tyder på att det finns ett orsakssamband, säger personen som å familjens vägnar anmält åklagaren till SVT.

SVT: Pappans son är ju misstänkt för att ha skjutit mot en bostad där det bor andra anhöriga – hur ser du på hans ansvar för att det blev såhär?

– Vi önskar verkligen att de här personerna får sitt straff. Familjen har inget emot att polisen gör allt för att få ta i de här personerna, men problemet är när de vidtar åtgärder som innebär fara för andra.

Sonen är anhållen i sin frånvaro för mordförsök, misstänkt för delaktighet i en skottlossning den 19 januari mot en bostad i Uppsala-trakten där anhöriga till Rawa Majid, 36, känd i medier som ”den kurdiska räven”, bor.

Åklagaren skriver i ett sms till SVT att hon tänker uttala sig i ärendet.

Två tonåringar i åldrarna 17 och 19 år gamla begärdes på tisdagen häktade på sannolika skäl misstänkta för mordet på pappan. Dagen efter dådet kunde de gripas av polisen.

Läs även: Rappare försökte skjuta pappa för sonens skuld – misslyckades

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag