Åklagaren: Afghansk man våldtog flicka inne på toalett

Genrebild.
  • Lördag 17 feb 2018 2018-02-17
E-post 2541

ÖREBRO En 20-årig afghansk man från Örebro län är misstänkt för våldtäkt på en 13-årig flicka inne på en toalett. Nu åtalas han för barnvåldtäkt. – Det är särskilt allvarligt att mannen har haft ett oskyddat samlag med flickan eftersom att han var smittad av en sexuellt överförbar allmänfarlig sjukdom, säger åklagare Allen Saruchanjan Sinelnikov till Nerikes Allehanda.

Det var i mitten av december som afghanen greps och sedermera häktades på den högre graden sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn. Först att berätta om nyheten var SVT. Enligt Fria Tider var flickan vid tidpunkten för den misstänkta våldtäkten 13 år gammal.

– Vi har stark bevisning eftersom att mannens sperma har anträffats i flickan. Sedan har jag åberopat en stor mängd bevisning som jag påstår visar att mannen är skyldig till våldtäkt mot barn, säger åklagare Allen Saruchanjan Sinelnikov till Nerikes Allehanda.

Afghanen har enligt åklagaren träffat den 13-åriga flickan på en skola. Därefter har han fått flickan att dricka alkohol och bli berusad varpå han fick med henne in på en offentlig toalett.

– Han utnyttjade sedan hennes särskilt utsatta situation då hon var kraftigt berusad och våldtog henne, säger åklagaren till Nerikes Allehanda.

Åklagaren yrkar på utvisning av mannen och förbud att återvända till Sverige inom tio år. Maxstraffet för våldtäkt mot barn är fängelse i sex år. Bedöms våldtäkten som grov är maxstraffet tio år.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag