Åklagaren: Somalier anhölls för barnvåldtäkt – släpptes fri och våldtog igen

Foto: Kat Jayne/Creative Commons
  • Torsdag 31 jan 2019 2019-01-31
E-post 10940

SVERIGE En 17-årig somalisk yngling har våldfört sig på en minderårig flicka vid flera tillfällen. Det uppger åklagaren som åtalar mannen för våldtäkt mot barn. Enligt åtalet anhölls mannen efter den första misstänkta våldtäkten – några månader senare våldtog han igen.

Somaliern kom till Sverige från Etiopien i mars 2013. I expressfart – 2016 på våren – hade den 17-årige ynglingen fått svenskt medborgarskap.

Två år senare, i april 2018, förmådde han en då 13-årig flicka att utföra oralsex på honom vid en idrottsanläggning. Somaliern – som idag har dubbla medborgarskap – anhölls men släpptes efter tre dagar.

I september var det dags igen. Då genomför han enligt åtalet ett fullbordat samlag med samma flicka och förgriper sig ytterligare både vaginalt och analt. Han anhålls och släpps efter tre dagar även vid det tillfället.

Nu åtalas han för våldtäkt mot barn. Den misstänkte erkänner att han haft sex med flickan vid åtminstone det första tillfället men förnekar att det var med brottsligt uppsåt.

Eftersom den tilltalade är under 18 år kan han inte dömas till fängelse. Hans svenska medborgarskap gör att han inte kan utvisas vid en fällande dom.

Läs även: Heberlein: Skygglapparna måste bort om varför våldtäkterna ökar

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag