Äldre man sade hej till kvinna – polisanmäldes för ofredande

Genrebild. Foto: Bardia photography
  • Fredag 17 nov 2017 2017-11-17
E-post 1126

SUNDSVALL En kvinna i Sundsvall polisanmälde en äldre man för ofredande för att han sade hej till henne när de var ute på promenad. Sundsvalls Tidning var först med att rapportera om händelsen.

Nyheter Idag har pratat med Henrik Blusi som är förundersöknings­ledare på polisen i Sundsvall. Han bekräftar att han fått in en anmälan om ofredande från kvinnan, som är i 60-årsåldern.

Enligt anmälan ska kvinnan och mannen ha stött på varandra vid ett par tillfällen när de varit ute på promenad och mannen har då sagt hej till henne.

– De har också mötts på någon gångstig vid något tidigare tillfälle och då uppfattade hon att han inte höll tillräckligt avstånd med cykeln gentemot henne, det är den kontakt de har haft, säger Blusi.

Så han har inte tafsat på henne eller sagt något olämpligt?

– Nej.

Den äldre mannen är i 80-årsåldern och inte känd av polisen sedan tidigare som någon som ofredar eller beter sig underligt. Efter att ha tittat på anmälan lades utredningen ned ganska omgående.

– Utifrån vad vi kan se är det ju inget brott, säger Henrik Blusi.

– Jag läste anmälan och kunde utgå ifrån att här fanns inga rekvisit uppfyllda för att det här skulle kunna ses som ofredande. Inget brott är begånget.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag