Alexander Gustafsson veganhatas efter jaktselfie: ”Skjut dig själv”

Alexander "The Mauler" postade en oskyldig bild från naturen. Nu näthatas han av vegantroll på Facebook. Foto: Facebook
  • Söndag 27 Dec 2015 2015-12-27
E-post 987

SVERIGE Alexander ’The Mauler’ Gustafsson, känd MMA-fighter, var ute i skogen för att jaga och tog en selfie som han laddade upp på Facebook. Bilden fick snabbt stor spridning och nu näthatas han av veganer i kommentarsfältet. ”Sätt den där mot huvudet och tryck av”, uppmanar en näthatare och syftar på Gustafssons vapen.

Det har blivit allt vanligare att kändisar näthatas i sociala medier som Facebook och Twitter. Nyligen publicerade MMA-fightern Alexander Gustafsson, även känd som ”The Mauler”, en bild på sig själv med ett jaktgevär när han är ute i skogen. Men det var inte alla som uppskattade bilden på Gustafsson.

”Sätt den där mot huvudet och tryck av”, uppmanar en näthatare i Gustafssons kommentarfält.

Uppmanar Gustafsson till ”godhet”

Bilden med jaktgeväret i skogen provocerar många människor som tycker det är fel att döda djur. Åsikten att man inte ska döda djur är vanligt förekommande hos extremgrupper som veganer, inte sällan politiskt vänsterorienterade. Istället för att jaga i skogen uppmanas Gustafsson att lära sig vara en ”god” människa.

”Varför döda djur för nöjes skull? Det är mycket ondsint och vidrigt. Jag kommer aldrig uppskatta en människa som gör så. Nu avföljer jag din sida… och snälla, lär dig hur man är en god människa”, skriver en annan i kommentarsfältet.

I huvudsak är det människor från USA som kommenterar i Gustafssons kommentarsfält. Det är inte alla som är lika negativa till att Gustafsson jagar i skogen. En person i kommentarsfältet ger Gustafsson sitt stöd mitt i allt näthatande och refererar till Donald Trumps slogan i det republikanska primärvalet.

”I have a solution: I am willing to trade a hunting swede for a liberal american. Let’s make America great again!”, skriver han till stöd för Gustafsson.

Bilden på Gustafsson i skogen med jaktgeväret har fått stor spridning på Facebook och har i skrivande stund över 15 000 gillningar och över 500 kommentarer.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag