Alice Bah Kuhnke om att lära känna Sverigedemokrater: ”En väldigt viktig resa”

Alice Bah Kuhnke i Almedalen. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Onsdag 1 jul 2015 2015-07-01
E-post 333

ALMEDALEN I samband med ett seminarium om främlingsfientlighet och demokratiunderskott berättade kulturminister Alice Bah Kuhnke att hon lärt känna några Sverigedemokrater. – Jag gjorde det och det var en väldigt viktig resa för mig, berättade hon för publiken.

Onsdagen i Almedalen är den dag som är tillägnad Sverigedemokraterna och flera seminarier har haft inriktning på ämnen om främlingsfientlighet, rasism och inte minst SD. På ett av seminarierna deltog kulturminister Alice Bah Kuhnke och hon talade ut om att hon lärt känna sverigedemokrater.

– Att lära känna sverigedemokrater var en lite större resa, ska jag säga. Men jag gjorde det och det var en väldigt viktig resa för mig, förklarade Bah Kuhnke för publiken.

”Jag lärde mig mycket”

Det var tyst i publiken när Bah Kuhnke berättade om sin vänskap med Sverigedemokrater. Hon förklarade att det var med ett gott syfte och att hon försökt lyssna in och förstå hur sverigedemokrater tänker.

– Jag lärde mig väldigt mycket om varför de röstar på Sverigedemokraterna och vilka verktyg de saknade som jag kände att jag har.

Hennes vänskap med sverigedemokrater har heller inte varit helt utan resultat eller förgäves, berättar hon. Tvärtom vad man kan tro, kunde hon meddela att vänskapen hade gett resultat.

– Två av dem har jag fått att inte längre rösta på Sverigedemokraterna, deklararerade hon.

Men trots att hon lyckades omvända två människor, enligt egen utsago, var hon ödmjuk och erkände att det fanns de hon inte lyckats övertyga. Men detta stoppar inte Bah Kuhnke från att fortsätta vara kompis även med sverigedemokrater, förklarade hon.

– Jag fortsätter kampen, men två andra lyckades jag inte lika väl med.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag