Alice Bah Kuhnke vill leda Miljöpartiet

Foto: Flickr
  • Fredag 19 jan 2018 2018-01-19
E-post 1135

STOCKHOLM Alice Bah Kuhnke uppger att hon kan tänka sig att leda Miljöpartiet genom att ta sig an rollen som språkrör. Bah Kuhnke ser det som en självklarhet att hon passar i politiken och är exalterad inför framtida uppdrag.

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke berättar i en lång intervju i Aftonbladet att hon kan tänka sig bli språkrör för Miljöpartiet.

Alice Bah Kuhnke gick med i Miljöpartiet endast två dagar innan hon fick frågan om hon skulle kunna tänka sig bli kultur- och demokratiminister i Stefan Löfvens regering. Miljöpartiet har mött enorma svårigheter under sin tid i regeringen, som att ge upp i frågor som Vattenfalls brunkol, Förbifart Stockholm, Bromma flygplats och skärpningen av migrationspolitiken.

Trots partiets motgångar tvivlar Bah Kuhnke inte på att hon passar bra i politiken och att hon skulle kunna göra ett bra jobb som språkrör för Miljöpartiet.

– Det här är det bästa jag har gjort. Jag har nog aldrig känt att jag är på en bättre plats i hela mitt liv. Det är här jag ska vara. Det är här jag kan använda mina bästa sidor, berättar Bah Kuhnke till Aftonbladet.

Miljöpartiet kommer stå inför stora utmaningar i framtiden och en sammanställning av opinionsundersökningar, Poll of polls, visar att MP kämpat med att hålla sig ovanför 4 procentspärren i flera månader.

Bah Kuhnke är däremot tydlig med att hon inte utmanar Isabella Lövin om språkrörsposten utan väntar tills Lövin har avgått självmant.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag