”Alla kepsar är lika mycket värda”

  • Onsdag 2 jul 2014 2014-07-02
E-post

ALMEDALEN En av dagens skandaler runt sverigedemokraterna handlade om Robert Stenkvists keps som flera medier uppmärksammat idag. Nyheter Idag kan avslöja att Stenkvist fortfarande bär kepsen på sitt huvud. – Det är min kvällskeps, berättar Stenkvist när vi konfronterar honom.

Det började med att bloggen interasistmen kunde avslöja att Sverigedemokraternas ledamot i Stockholms län, Robert Stenkvist, hade en keps på sig i Almedalen med en kontroversiell symbol. På sidan av kepsen syns två bokstäver i runskrift som står för ”Thor Steinar” och ska ha kopplingar till högerextremism enligt flera medier.

– Jag hade ingen aning om att det fanns en sådan koppling, förklarar Robert Stenkvist för Nyheter Idag.

Tar lätt på kritiken

Under onsdagskvällen samlades ett antal sverigedemokrater strax utanför Visby för festligheter. Nyheter Idag var på plats och kan nu avslöja att Stenkvist fortsatte bära kepsen på sitt huvud, trots dagens mediedrev. När Nyheter Idag konfronterar Robert om kepsen som nu är känd i hela Sverige skrattar han.

– Alla kepsar är lika mycket värda. Jag står för detta, säger Stenkvist till Nyheter Idag.

Robert berättar vidare att han har en till keps som han använder. Bakgrunden till att han bär keps beror på att han börjar bli skallig, men att han absolut inte vill kännas vid att han skulle vara ”skinskalle”.

– Det är min kvällskeps. Jag har en brun keps också, den bär jag på dagarna. Den matchar min bruna kavaj, förklarar Robert.

Robert växlade snabbt samtalsämne och började prata om vår utsände reporters mössa istället. Mössan ifråga har det ryska statsvapnet med en rysk flagga i bakgrunden, något Robert direkt anmärkte på.

– Din mössa är väldigt misstänkt Chang, vad är det där för ett märke? En god nationalist har inte det där märket på mössan!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag