Alla stadsdelar i Stockholm i behov av säkerhetsvakter – utom Södermalm

Foto: Flickr
  • Onsdag 4 apr 2018 2018-04-04
E-post 301

STOCKHOLM Som ett svar på den ökande polisbristen vill de styrande i Stockholms stad anställa säkerhetspersonal med polisiära befogenheter. Alla stadsdelar i Stockholm uppger att de vill ha ökat skydd, med undantag för Södermalm.

Flera stadsdelar i Stockholms stad ansöker om säkerhetspersonal med polisiära befogenheter. De som ansvarar för ansökningarna beskriver problem med omfattande kriminalitet och otrygghet, uppger Dagens Nyheter.

På grund av den enorma polisbristen i landet vill de styrande i Stockholms stad anställa mobila ordningsvakter med särskilda polisiära befogenheter. Om stadens önskemål inte beviljas kommer fyra team med två ordningsvakter fritt patrullera staden i framtiden.

– Vi söker det här för att kunna göra insatser där det kan behövas. Som utvecklingen har varit, bland annat med skjutningar, är det svårt att veta på vilken plats insatserna ska ske, säger stadens säkerhetsdirektör Jesper Ackinger till Dagens Nyheter.

Alla stadsdelar i Stockholm, förutom Södermalm, anser att det finns ett behov av ytterligare ordningspersonal. Även områden som Bromma och Hägersten-Liljeholmen ansöker om mer ordningspersonal.

– Det är en allmän uppfattning bland både medborgare och polis i området. Vi ser ordningsvakter som ett bra komplement eftersom polisen angett att de inte har resurser nog att upprätthålla tryggheten i hela stadsdelen, säger Mikael Bohlin, utvecklingssekreterare på Bromma stadsdelsförvaltning till Dagens Nyheter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag