”Allahu akbar”: En död och flera skadade i knivattack i Hamburg

  • Lördag 29 jul 2017 2017-07-29
E-post 16

HAMBURG Tysk polis har gripit en man efter att minst en person har dödats och flera skadats på en stormarknad i staden Hamburg i Tyskland under fredagseftermiddagen. Mannen gick enligt uppgift till oprovocerad attack mot människor inne på stormarknaden med en stor kökskniv. Enligt ett vittne ska den misstänkte därefter ha ropat ”Allahu Akbar”.

En man har gripits efter att oprovocerat ha huggit flera människor med en kökskniv på en stormarknad i Hamburg. En person rapporteras vara död och minst fyra skadade. Det meddelar den tyska tidningen Der Spiegel.

Attacken ägde rum på en stormarknad i Barmbekområdet i Hamburg vid 15-tiden på fredagen. Mannen springer in i snabbköpet och attackera kunder med en ”lång kökskniv”. Ett vittne till attacken säger till tysk media att mannen, efter att ha huggit kunderna i butiken, skrek ”Allahu Akbar!”

Polisen griper den misstänkta mannen strax efter attacken när han försöker fly. Enligt Der Spiegel flyr mannen efter attacken i riktning mot tunnelbanestationen Barmbek, men jagas av vittnen, vilket leder till att mannen till sist grips av polisen. Motivet för dådet är ännu oklart.

Enligt uppgift är den misstänkte identifierad som Ahmad A. Han uppges vara född 1996 i Förenade Arabemiraten och kom nyligen till Tyskland som flykting. Han bor på en flyktingförläggning i Hamburg.

Fotografier tagna av den tyska tidningen Bild visar den misstänkte dränkt i blod och bärandes en så kallad ”spott mask” när han kördes från platsen i baksätet på en polisbil.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag