”Allahu Akbar”: Självmordsbombare sköts av militär i Bryssel

Foto: Skärmdump BBC
  • Onsdag 21 jun 2017 2017-06-21
E-post 242

BELGIEN En misstänkt självmordsbombare sköts på Bryssels centralstation. I samband med händelsen har en mindre explosion inträffat. Enligt medieuppgifter har den misstänkte gärningsmannen ropat ”Allahu Akbar”. Ingen utomstående kom till skada.

Belgisk militär som patrullerade området kring Bryssels centralstation har ”neutraliserat” en person efter en mindre explosion, rapporterar den Brittiska nyhetskanalen BBC. Polisen meddelade under kvällen att inga andra människor har skadats och att myndigheterna har situationen under kontroll.

– Det har skett en incident på centralstationen. En explosion har inträffat runt en person och denne person har därefter neutraliserats av militär som befann sig i på platsen, sade en talesman för polisen under tisdagskvällen.

Enligt Bryssels åklagarkammare skall den skjutne mannen ha burit en ryggsäck och ett bombbälte. Om den skjutne var död eller fortfarande vid liv är dock fortfarande oklart. Belgiens premiärminister Charles Michel uppmanade under kvällen, via Twitter, människor att följa instruktioner från myndigheterna.

Tågstationen i Bryssel är landets mest trafikerade och var vid tillfället full av människor. Dessa evakuerades snabbt efter explosionen samtidigt som polisen spärrade av området.

Belgien har sedan 18 månader tillbaka höjt terrorberedskapen i huvudstaden Bryssel till nivå fyra, den högsta möjliga. Detta sedan Brysselsbaserade ISIS-militanter i november 2015 utförde attacker i Paris som dödade 130 personer. Därefter dödades ytterligare 32 personer då terrororganisationen bombade Bryssels flygplats och stadens tunnelbana i mars förra året.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag