Allard: ”Jag har inte sagt något till Chang”

Rimlig bild på Allard när han äter calzone.
  • Torsdag 8 feb 2018 2018-02-08
E-post 11

ÖREBRO Peter Springare har gått med i Örebropartiet. Markus Allard, medarbetare på Nyheter Idag och partiledare för Örebropartiet berättar varför han kontaktade Springare. 
– Då kan man välja att försöka lära sig från en sådan person eller så kan man pissa på den möjligheten och vältra sig i sin påstått ideologiska renlärighet. Jag är intresserad av politisk förändring, så mitt val är ganska enkelt, säger Allard till Nyheter Idag. 

När Chang Frick intervjuade Peter Springare i februari i fjol stod Markus Allard i bakgrunden och lyssnade så ljudupptagningen blev bra. Ett år senare är han och Peter Springare inte bara kollegor på Nyheter Idag, de är dessutom båda medlemmar i samma parti.

Allard berättar om sitt intryck av Springare

– Intrycket jag fick av honom skiljde sig väldigt mycket från det man kunde läsa i media. I narrativet som började spinnas mot honom insinuerades att han skulle vara rasist, raka motsatsen från hur jag upplevde det hela när jag och Chang träffade honom och han fick lägga ut orden och prata till punkt.

Istället gick Allard igång på kritiken som Springare anförde, Allard uppfattade det som en tydlig kritik den förda politiken och New Public Management.

– Här har vi en erfaren polis från statens våldsmonopol som uttrycker en genuin oro inför samhällsutvecklingen. Om man inte är helt politiskt inkompetent så är det ju omöjligt att missa den mycket tydliga kritiken mot New Public Management och den politiska adel som vi har i det här landet. Då kan man välja att försöka lära sig från en sådan person eller så kan man pissa på den möjligheten och vältra sig i sin påstått ideologiska renlärighet. Jag är intresserad av politisk förändring, så mitt val är ganska enkelt.

– Jag frågade om vi kunde ses när allt blåst över, sen blev han ju krönikör här på Nyheter Idag dessutom.

Men det var väl inte du iblandad i?

– Nej, verkligen inte, det där är ju Chang som sköter.

Vad har Chang sagt om det här då, att Springare gått med i Örebropartiet?

– Jag har faktiskt inte berättat för honom, säger Allard och skrattar.

– Han ringde ju då när jag och Peter satt och drack bärs, och då sa jag ju att jag drack öl med Springare. Det är nog första gången Chang slutade läsa från skärmen och faktiskt bad mig upprepa vad jag sagt, det var som om han lyssnade på vad jag sa.

Sjukt!

– Ja, men jag sa ju som det var att jag ville höra om problemen inom staten för att få en djupare förståelse för att få lärdom och kunskap. Jag vet inte om Chang fattade att något var på gång, det lär vi snart få veta, han ringer nog snart.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag