Alliansen tar makten i Blekinge efter 95 år – höjer skatten direkt

Foto: Flickr
  • Tisdag 6 Nov 2018 2018-11-06
E-post 128

BLEKINGE Alliansen tar makten i Blekinges landsting efter nästan 100 år i opposition. Den 5 november presenteras budgeten som innehåller skattehöjningar för Blekingeborna.

Efter 95 år av att sitta i opposition lyckades Alliansen – M, C, KD och L – ta makten i landstinget i Blekinge. Under måndagen den 5 november presenterar den nya styrande konstellationen sin budget, uppger BLT.

I budgeten ingår en rad satsningar som att lägga 7,3 miljoner kronor på att förbättra cancervården och 17 miljoner på personalutveckling. Men i budgeten ingår även en ökad utgift för medborgarna i Blekinge. Landstingsskatten kommer att höjas.

Enligt budgetförslaget från Alliansen kommer landstingsskatten att höjas med 60 öre per intjänad hundralapp för att täcka upp för ett underskott i landstinget.

– Pengarna ska inte bara läggas in i verksamheten. De ska användas för att genomföra förändringsarbete, säger Alexander Wendt (M), till BLT.

En prioritering är även att öppna för fler privata vårdgivare i Blekinge. Man vill även undanta primärvården det generella besparingskravet på 1,5 procent.

LÄS ÄVEN: Benjamin Dousa: ”Sätt en gräns på hur mycket skattemedel vi lägger på bidrag”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag