Allt och lite till om kreditkort

  • Lördag 28 maj 2022 2022-05-28
E-post

Hur väljer man egentligen rätt kreditkort? Det är en fråga som många ställer sig när dom står för valet att införskaffa ett kreditkort. Svaret är inte samma för alla utan det beror framförallt på personliga val och hur mycket man spenderar ungefär varje månad på olika saker. Därför är det viktigt att man har god koll på sin ekonomi så man vet vad man kan få ut av sitt kreditkort. För att välja bästa kreditkortet finns det 2 bra aspekter att ha i åtanke.

Hur ser ditt behov ut?

Det finns många anledningar till att ha ett kreditkort. Kortet ger dig möjligheten att ta del av förmåner och bonusar utifrån hur du spenderar, vilket man inte får med ett vanligt betalkort. Folk som reser mycket med flyg kan till exempel få extra flygpoäng om man har SAS Eurobonus när man använder sitt kreditkort, och på andra sidan finns det fördelar för dom ser reser mycket med bil genom Shell Mastercard.

Dom absolut bästa kreditkorten ger dig dessutom ett skyddsnät ekonomiskt genom betalskydd och försäkringsförmåner. När man reser får man en kompletterande reseförsäkring och om man blir av med jobbet kan man få hjälp att betala räkningar genom avbetalning med kreditkortet.

Vad kostar det?

Kostnaden är viktig att ha i åtanke när det gäller att välja kreditkort, det är nämligen inte gratis att använda. Den väsentligaste kostnaden att ha koll på är räntan. Räntan kan ligga på runt 10%-25% hos de olika kreditgivarna, men de flesta har räntefria dagar vilket möjliggör att man kan undvika att betala räntan. De flesta kreditkorten har en årsavgift som är kopplad till hur många förmåner man kan ta del utav. Alltså ju högre avgift, desto fler och bättre förmåner. AMEX har flera kreditkort som har en hög årsavgift, men som ger väldigt mycket tillbaka.

Läs mer om de olika kreditkorten på bästakreditkortet.se

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag