Allvarlig knivskärning i Rosengård i natt – 20-årig man misstänks för mordförsök

  • Onsdag 15 okt 2014 2014-10-15
E-post

MALMÖ En 21-årig man misshandlades grovt i natt och fördes till akuten med livshotande skador. – Ärendet är rubricerat som mordförsök, säger polisen till Nyheter Idag.

Det var klockan 00.28 som polisen fick larm om att en man förts till akuten med knivskador. Han hade transporterats dit av allmänheten och vårdas nu för livshotande skador. Nyheter Idag har pratat med Skånepolisens presstalesman Linda Pleym som uppger att mannens tillstånd ännu i morse var kritiskt.

– Det är en 21-årig man och han anträffades av några privatpersoner på en gräsmatta på Thomsons väg. De körde honom till akuten och han har flera knivskador. Skadorna är livshotande, säger hon.

Thomsons väg, som ligger i Rosengård, är dock inte brottsplatsen enligt polisen.

– Vi har varit där och tittat och vår bedömning är att det inte är brottsplatsen, säger Linda Pleym.

Ännu har inga förhör kunnat göras med den knivskadade mannen, däremot har polisen förhört flera vittnen och har en misstänkt gärningsman i ärendet.

– Det var många personer på sjukhuset och en av dem plockade vi in till förhör. Det var vissa omständigheter som gjorde att vi ville prata mer med honom, säger Linda Pleym.

Mannen, som är född 1994, togs in till förhör som ”annan”, det vill säga en person som kan ha uppgifter, men efter förhör med mannen fick polisen sådana uppgifter att han sedan hördes som misstänkt.

– Efter förhöret lämnade vi våra uppgifter till åklagare. Åklagare fattade beslut om att frige mannen, men misstanke kvarstår, säger Linda Pleym.

Ärendet rubriceras som försök till mord.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag