Alternativ för Sverige fick Youtubefilm bortplockad: ”Att man plockar ner det här klippet är löjligt och samtidigt skrämmande”

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 16 maj 2018 2018-05-16
E-post 236

STOCKHOLM Under måndagskvällen plockade Youtube bort ett videoklipp för Alternativ för Sverige, AfS. – Vi har överklagat beslutet men inte fått någon respons från Youtube, säger Gustav Kasselstrand, partiledare för AfS.

Nystartade partiet Alternativ för Sverige, AfS, fick ett videoklipp bortplockat från Youtube under måndagskvällen. Något Fria Tider var först med att berätta om. AfS:s partiledare Gustav Kasselstrand berättar att videoklippet var en film där han satt och pratade in i kameran, utan några andra bilder.

– Vi lade upp vår film i måndags eftermiddag någon gång före midnatt plockades den bort. Då hade den fått ett antal tusen visningar, säger han.

I det nu borttagna klippet för Kasselstrand ett resonemang om att det enligt Säpo finns tusentals islamister i Sverige och att dessa bör utvisas.

Vad har ni fått för förklaring?

– Ingen alls. Det står bara att klippet utgör hets mot folkgrupp. Vi har överklagat beslutet men inte fått någon respons från Youtube.

– Jag har mycket svårt att se att islamister ska utgöra en folkgrupp. Så att man plockar ner det här klippet är löjligt och samtidigt skrämmande. Att man inte ens tillåts kritisera islamister.

Bli PLUS-medlem och läs resten av intervjun med Gustav Kasselstrand.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag