Ambulans vandaliserades – patient fick vänta på ny

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 9 Nov 2020 2020-11-09
E-post 10410

SOLLENTUNA På söndagskvällen blev en ambulans vandaliserad när personalen hade lämnat den för att hjälpa en patient, rapporterar Expressen. Skadegörelsen gjorde att patienten fick vänta på att en ny ambulans kom fram.

Ambulansföraren Malin Gille Ahlqvist berättar att skadegörelsen skedde medan hon och en kollega hjälpte en patient i en lägenhet i Sollentuna.

När hon kom ned igen upptäckte hon att rutan på förardörren hade krossats. Ett vittne berättade att några ungdomar gjort det.

– Vi kunde inte fortsätta jobba med bilen då den var full med glas. Vi fick tillkalla en ny ambulans och stå och vänta på den. Det fördröjde vår patients tid till sjukhus med 15 till 20 minuter, säger Malin Gille Ahlqvist till Expressen.

– Jag var jättepaff. Jag kunde inte hitta ord. Men jag kokar av ilska. Jag förstår inte hur man kan göra det, säger hon och menar att det var tur att patienten i det här fallet befann sig i ett stabilt tillstånd.

Polisen bekräftar att en ambulans vandaliserades i Sollentuna klockan 18.15 på söndagskvällen.

Ärendet rubriceras som blåljussabotage och man har inte identifierat någon gärningsman.

Stöd Nyheter Idag

Gillar du det vi gör?

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag