Ambulansen fick p-bot av Q-park

  • Onsdag 7 mar 2018 2018-03-07
E-post 682

SVERIGE Det blev en rejäl överraskning för några ambulanspersonal på onsdagen. Efter att de varit in och hjälpt en patient med bröstsmärtor i ett lägenhetshus så satt en p-bot från Q-park på ambulansens ruta när de kom ut.

Det är ambulanssjuksköterskan Klara Karlsson som berättar om händelsen i ett offentligt inlägg på Facebook.

”Hej Q-park!
I vårt jobb innebär det att åka hem till människor som är svårt skadade och i akut behov av sjukvård. Varje dag mötet vi människor som inte själva kan ta sig till sjukhus och måste därför ringa efter ambulans”, skriver hon.

Hon fortsätter:

”När vi kommer till patientens hem har vi inte tid att leta parkeringsplats och än mindre betala p-biljetter. Vi försöker i största mån parkera så vi inte blockerar för andra bilister men ibland måste vi parkera in bilar.”

Klara Karlsson berättar hur man var hem till en äldre person som hade smärtor i bröstet. Man parkerade så att man inte skulle spärra av hela gatan enligt Karlsson.

”Under tiden vi tog hand om en rädd och sjuk människa tog ni er tiden att fota vår bil samt skriva ut en p-bot på 750kr för att vi ej betalt p-avgiften som krävs på denna parkering”, skriver hon.

Nu tvingas man betala boten samt överklaga det hela konstaterar Klara Karlsson vidare och avslutar inlägget med en vänlig hälsning och uppmaning:

”Så nästa gång Q-park kanske ni kan ha överseende gällande ambulansernas parkering då nästa gång kanske vi är hemma hos dina föräldrar eller hos dig!! Tack på förhand!”

Nyheter Idag har kontaktat Q-park som inte kan kommentera händelsen närmare innan man utrett vad som hänt.

Läs även: Google viker sig för Expressen och DN: Youtubekanalen Granskning Sverige stängs ner

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag