Ambulanssjukvårdare grovt misshandlad i Botkyrka

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 14 aug 2016 2016-08-14
E-post 1690

STOCKHOLM Under söndagsmorgonen gick en påverkad patient i 20-årsåldern till attack mot ambulanspersonal med slag och sparkar. Misshandeln, som bedöms som grov, avbröts först när polis anlände till platsen.

Klockan 09.44 begärde ambulanspersonal hjälp från polisen med en kraftigt påverkad patient i 20-årsåldern. Patienten gick till attack mot ambulanspersonalen med slag och sparkar. Förövaren skallade även en ambulanssjukvårdare, berättar polisen på sin hemsida.

– Det var en person man skulle ta hand om helt enkelt. En yngre man då som angrep ambulanspersonalen, framför allt den ena då. Det verkar inte som att det blev några allvarliga skador, men gärningen som sådan bedöms som grov misshandel, säger Sven-Erik Olsson vid polisens regionledningscentral till Nyheter Idag.

– Sen är det våld mot tjänsteman också eftersom man omfattas av det utökade skyddet.

Det står att han är påverkad, är det narkotikapåverkad då?

– Jag vet inte. Jag det verkar vara berusning, men jag vet inte säkert. Men det verkar som att det var alkohol.

Olsson har inga uppgifter om 20-åringen är känd av polis sedan tidigare. Den misshandlade sjukvårdaren fördes av sin kollega till sjukhus för vård.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag