Amerikansk rapstjärna misstänks för misshandel i Stockholm

Bild: Chad Cooper / CC BY 2.0
  • Tisdag 2 jul 2019 2019-07-02
E-post 144

STOCKHOLM En amerikansk rapstjärna misstänks för misshandel i centrala Stockholm. En man ska ha kastats ned på marken och misshandlats av rapparen A$AP Rocky och hans sällskap. En video av misshandeln har publicerats av amerikanska sajten TMZ.

På söndagskvällen fick polisen in ett larm om att en man misshandlats på öppen gata i centrala Stockholm.

– En person ska ha blivit misshandlad och legat på marken. Det ska ha rört sig om flera gärningspersoner – två eller fler. Man har letat efter de utpekade personerna, men inte gripit några då. Den skadade ska ha fått skärsår på armarna samt även fått sparkar och slag riktade mot sig, säger Mats Eriksson, som är presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Expressen.

Läs även: Skandal på Järvaveckan: Polis tvingades av scen när förortsrappare skulle debattera

Den världsberömda amerikanska rapparen A$AP Rocky är i Stockholm för att uppträda på Smash-festivalen på tisdag, och en poliskälla bekräftar för Expressen att 30-åriga Rakim Mayers, som A$AP Rocky egentligen heter, misstänks för grov misshandel.

En video av misshandeln har publicerats av den amerikanska nöjessajten TMZ. I videon ser man en person som liknar rapparen kasta ned en man på marken och utdela ett slag med näven. Flera personer i samma sällskap rusar fram och misshandlar den liggande mannen med sparkar och slag.

Enligt källor till TMZ ska bråket ha börjat med att två män anklagade Mayers för att ha förstört den ena mannens hörlurar. Männen följde efter Mayers och hans sällskap och hotade bland annat med att kontakta polis.

Ena mannen blev då nedslagen och ska enligt uppgift till TMZ ha lämnats medvetslös på gatan medan Mayers och hans sällskap avvek från platsen.

Stöd Nyheter Idag

Hej där.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag