Amerikanska militären kan skickas till gränsen – ska stoppa migrantkolonnen

Foto: NBC
Foto: NBC
  • Måndag 29 okt 2018 2018-10-29
E-post 285

USA Tusentals migranter närmar sig gränsen mellan Mexiko och USA. För att få ett stopp på kolonnen kan USA kalla in upp till 5 000 militärer som ska säkra gränsen.

I flera dagar har det varnats om den stora migrantvåg som närmar sig USA. Mexikanska myndigheter varnade USA om att nya migranter anslutit sig till den migrantvåg som rör sig mot den amerikanska gränsen, något som fått president Donald Trump att utlova en hård linje längs den mexikanska gränsen.

LÄS ÄVEN: Varningen: Migrantvågen mot USA växer kraftigt

Det stora migranttåg som startade i Honduras, är på väg mot gränsen mellan Mexiko och USA. Uppgifterna om hur många människor som ingår i tåget går isär, men det kan handla om mellan fem och tio tusen. Donald Trump har uppgett att USA kommer att straffa Guatemala, Honduras och El Salvador för att länderna inte stoppat sina invånare från att ta sig illegalt mot USA. Bistånd till länderna kommer att strypas, eller reduceras kraftigt.

LÄS ÄVEN: Tusentals migranter på väg till USA – Trumps svarar med indraget bistånd

Nu uppger TT att så många som 5 000 militärer kan komma att utposteras vid gränsen till Mexiko. Tidigare låg prognosen på 800 till 1 000 som skulle utposteras men den siffran har justerats. Försvarshögkvarteret Pentagon har inte velat kommentera siffrorna utan sagt att planering fortfarande pågår.

Söndagen den 28 oktober lyckades en grupp migranter som är på väg mot USA tränga igenom en avspärrning och ut på en gränsbro från Guatemala till Mexiko.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag