Amerikanska sydstaterna förbereder sig för fortsatta översvämningar

  • Fredag 1 jan 2016 2016-01-01
E-post 0

USA De amerikanska sydstaterna förbereder sig för översvämningar och höga vattenflöden under helgen när vattenmassor, som tidigare drabbat Mellanvästern med kraftiga översvämningar, nu drar vidare söderut.

Vattenmassorna i de översvämningsdrabbade delstaterna Missouri och Illinois drog sig under fredagen tillbaka. 28 människor har omkommit när häftiga skyfall gjort att floder och vattendrag svämmat över sina bredder och orsakat stor förödelse och skördat liv, rapporterar Reuters.

Nu drar vattnet vidare söderut efter att ha Mississippifloden fyllts på med vatten från sina biflöden. I Synnerhet delstaterna Tennessee, Mississippi och Louisiana, som alla ligger nedströms, är hotade och hoppas att de vallar och fördämningar som byggts längs floden ska hålla.

Kraftiga översvämningar är mycket ovanliga i de drabbade områdena såhär års. Normalt hör översvämningar och höga vattenflöden våren till i samband med snösmältningen. Men nu väntas flera tidigare rekord slås, trots årstiden.

Missouri är den hittills värst drabbade delstaten där översvämningarna uppges vara historiska. På vissa håll beräknas vattennivåerna slå rekord under helgen. Två nationella motorvägar och ett stort antal övriga trafikleder har översvämmats i Missouri, vilket skapat trafikkaos och svåra framkomlighetsproblem i delstaten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag