Amerikanske programledaren: ”Damhockey är som lesbisk porr utan porr”

Komikern Trevor Noah är inget fan av damhockey. Foto: Faksimil Youtube
  • Tisdag 31 mar 2015 2015-03-31
E-post 34

USA Det populära nyhetsprogrammet The Daily Show har fått en ny programledare. Nytillskottet har dock redan rört upp känslor efter ett par mindre väl genomtänkta tweets. – En snygg vit tjej med stor rumpa är som en enhörning. Även om du ser en kommer du antagligen aldrig få rida den.

Sedan 1999 har den populäre amerikanske komikern Jon Stewart varit programledare för det minst lika populära satiriska nyhetsprogrammet The Daily Show. I Sverige har man kunnat följa det vänsterliberala programmet på Comedy Central.

Alla sagor har dock ett slut, och i februari meddelade Jon Stewart att han skulle lämna sin programledarroll. Diskussionerna om vem efterträdaren skulle bli gick länge heta men på måndagen kunde Comedy Central presentera den sydafrikanske ståupparen Trevor Noah som Jon Stewards efterträdare.

I en modern värld där Internet finns överallt kan tyckas att man alltid bör förhålla sig till det faktum att allt som någonsin hamnar på Internet också stannar på Internet. Trevor Noah tillhör dock av allt att döma den grupp människor som inte gör det.

Ett antal twitteranvändare spenderade måndagen med att gräva fram gamla tweets som den nye programledaren skrivit. För någon som lever och andas sociala medier är Noahs skriverier knappast kontroversiella, men hans tweets har ändå resulterat i att den unge sydafrikanen fått ta emot hård kritik från andra användare på Twitter.

I sina tweets konstaterar Noah att judiska tjejer är svåra att få i säng, att damhockey är som lesbisk porr utan porr och att vita tjejer med stora bakdelar bara är en myt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag