Än så länge ingen avhysning av tiggarna

Foto: Topnews.se
  • Söndag 1 Nov 2015 2015-11-01
E-post 119

MALMÖ Polisen hade vid halv nio-tiden på kvällen ännu inte påbörjat avhysningen av de tiggare som ockuperar en tomt på Industrigatan i Malmö. Från polismyndighetens sida är man mycket förtegen om när en förväntad avhysningsoperation inleds. – Vi diskuterar aldrig vad vi har för planerade insatser, säger en polistalesman till Nyheter Idag.

Enligt en person på platsen som Nyheter Idag har pratat med var det under kvällen lugnt utanför romernas läger på Industrigatan. Inga poliser, ordningsvakter eller andra myndighetspersoner syntes till vid det läger som senast klockan fyra under söndagseftermiddagen skulle ha avvecklats.

– Det är väldigt lugnt och stilla på platsen här, säger personen.

Under eftermiddagen samlades vänsteraktivister utanför lägret för att protestera mot den planerade avhysningen av tiggarna. Aktivisterna höll upp banderoller med texter som ”Stoppa avhysningen” och ”För romers rättigheter”. Ännu under söndagskvällen var några av aktivisterna kvar och demonstrerade vid lägret.

– Det är några som håller upp sina banderoller framför ingången och på motsatta sidan finns det fem-sex personer. Jag vet inte om det är någon form av motdemonstranter, säger ögonvittnet.

Polisen är fortsatt förtegen om de planerat någon insats mot det olagliga tiggarlägret.

– Vi diskuterar aldrig vad vi har för planerade insatser, säger presstalesmannen Lars Förstell till Nyheter Idag.

Han bekräftar dock att det inte pågår någon polisinsats vid lägret och att man heller inte haft någon polisinsats där under kvällen.

– Nej, säger Förstell.

Malmö stad har tagit beslut om att lägret ska avvecklas och miljöförvaltningen har begärt hjälp från polisen med att få bort tiggarna.

– Det finns ett beslut om att platsen ska tömmas på folk och annat, tillhörigheter och sopor och så vidare, det har ju miljöförvaltningen beslutat och då begärt handräckning från polisen, berättade Förstell för Nyheter Idag under eftermiddagen idag.

Men än så länge står alltså lägret kvar och det är oklart om eller när polisen ingriper mot tiggarna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag