Anders Lindberg: ”Twitter börjar bli ett arbetsmiljöproblem”

Anders Lindberg. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 26 feb 2018 2018-02-26
E-post 388

STOCKHOLM Aftonbladets politiska chefredaktör ser sociala medier som en utmaning och Twitter som ett arbetsmiljöproblem. Han konstaterar också att en stor del av kritiken mot honom är fejkade folkstormar och politiska trick.
– Det är tyvärr många som inte inser att dessa fejkade folkstormar bara är ett politiskt trick. Där är vår roll att avslöja dem för vad de är, säger Anders Lindberg.

Aftonbladets politiska chefredaktör, Anders Lindberg, häcklas ofta på Twitter för sina uttalanden. Lindberg har bland annat skrivit att ”Organiserat tiggeri är en råtta i pizzan” och att ”ensamkommande barn inte är barn är ett påstående som är påhitt”.

Lindberg har mött kritik för sina uttalanden.

Enligt Lindberg har nu Twitter blivit ett arbetsmiljöproblem och sociala medier en ”utmaning”, snarare än en möjlighet. Det uppger han för Dagens Media. 

Enligt Lindberg använder den ”högerpopulistiska rörelsen” ”hatsvansar” för ”att tysta människor och angripa motståndare”.

Kritiken mot honom är dessutom fejk.

– Det är tyvärr många som inte inser att dessa fejkade folkstormar bara är ett politiskt trick. Där är vår roll att avslöja dem för vad de är, säger Anders Lindberg till Dagens Media.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag