Angela Merkel: EU kan ta emot många fler syriska flyktingar

Angela Merkel. Foto: EPP
Angela Merkel. Foto: EPP
  • Måndag 14 aug 2017 2017-08-14
E-post 2278

TYSKLAND EU kan ta emot många fler flyktingar. Det säger den tyska förbundskanslern Angela Merkel, rapporterar tyska Fokus.

Merkel är positiv till ett förslag om permanent ökning av antalet flyktingar. Det handlar om en fördubbling av den asylkvot för syriska flyktingar som EU gjort upp om med FN inom ramen för ett omförflyttnings­program, från 20 000 till 40 000 syrier.

– Det är en siffra som Europeiska unionen med 500 miljoner invånare kan hantera, sade hon förra veckan efter ett möte med FN:s flyktingkommissarie Filippo Grandi och William Lacy Swing som är generaldirektör för International Organization for Migration (IOM).

– Vi är redo att bära vår del av bördan, sade Merkel syftandes på Tyskland.

Flyktingarna ska garanteras en framtid i Europa och är utöver de asylsökande migranter som fortsätter att strömma in i Europa illegalt via främst Medelhavet och Italien. Merkel säger emellertid att ett villkor för att EU ska kunna höja asylkvoten är att något görs åt den illegala invandringen.

Håller du med Angela Merkel?
2916 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag