Anhörig till polis utsatt för kidnappningsförsök i Stockholmsförort

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 12 sep 2017 2017-09-12
E-post 874

STOCKHOLM En anhörig till en polis har under förmiddagen idag utsatts för ett kidnappningsförsök i södra Stockholm. Det skriver polisen på sin hemsida.

Enligt medieuppgifter ska det röra sig om en kvinna som utsatts för ett kidnappningsförsök. Det är en uppgift som polisen bekräftar.

– Ja, det är en kvinna som är anhörig, säger Lars Byström på Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Han kan däremot inte säga något om kvinnans ålder. Kidnappningsförsöket ska ha inträffat utomhus idag på förmiddagen, men Byström kan inte lämna några närmare detaljer om när på förmiddagen.

– Jag har ingen sådan information om ålder och annat, säger han.

Polisen vill heller inte säga något om var i södra Stockholm som kidnappningsförsöket inträffade, men enligt uppgift till Nyheter Idag handlar det om en gata nära Alby Centrum.

Kvinnan ska efter kidnappningsförsöket ha tagit sig loss, lyckats fly och larma polisen. Polisen har inte lyckats gripa någon med anledning av brottet.

– Svaret är nej, säger Byström.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska kidnappningen hänga samman med en pågående rättsprocess i en domstol. Förhandlingen som skulle ha hållits idag har fått ställas in med anledning av kidnappningsdramat, skriver tidningen.

En åklagarledd förundersökning har inletts gällande försök till människorov. På grund av kidnappningsförsökets karaktär rubriceras det som en så kallad ”särskild händelse”.

– Det är väl ingenting att hymla om att alla människors liv och hälsa är lika mycket värd, men sedan finns det vissa grupper som har ett högre skyddsvärde, säger Lars Byström och fortsätter:

– Ni journalister, rättsväsendet och den politiska världen. Det är grundbultarna i en demokrati att ni och vi och den politiska världen ska fungera, därför ser vi allvarligt på när en anställds anhörig drabbas.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag