Anmälan: Tre månader gammal flicka blev könsstympad

Foto: Pixabay
  • Onsdag 9 jun 2021 2021-06-09
E-post 443

GÖTEBORG Enligt ett tips till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, har en blott tre månader gammal flicka blivit könsstympad på en klinik i Göteborg. Nyheter Idag har tagit del av tipset som GT var först att rapportera om.

Det handlar om ett mejl som skickades till Ivo:s upplysningstjänst i slutet av maj. Avsändaren är en kvinna som jobbar på Västra Götalandsregionen.

Kvinnan berättar att hon har fått information om att en tre månader gammal flicka har blivit könsstympad i Göteborg.

Enligt kvinnan ägde ingreppet ”troligen” rum på en klinik i Göteborg där en läkare erbjuder ”allmänmedicin och plastikkirurgi, vilket bland annat inkluderar omskärelser av pojkar och intimkirurgi”.

Kvinnan skriver vidare att kliniken i fråga ”har varit föremål för fördjupad granskning när det gäller avtalet med VGR för allmänmedicin”. Dess övriga verksamhet ”är helt privat och inget som omfattas av avtal med regionen”.

”Regionen har svårt att gå vidare med ärendet då verksamheten inte omfattas av något avtal med oss”, skriver tipsaren och undrar om Ivo kan göra en granskning av det hela.

Enligt kvinnan har polisen och socialtjänsten inte kunnat göra något åt saken då de inte har personuppgifter på flickan.

Ivo har ännu inte hunnit ta ställning till om de ska öppna ett tillsynsärende, meddelar dess presstjänst till Nyheter Idag.

Läs även: Trio inför rätta för grovt våld mot polis på kvällspromenad

Läs även: Så blev Svenska kyrkan Israelfientlig: ”Profan socialistisk ideologi”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag