Ann Heberlein: ”Han har hållit på i åratal”

Debattören och riksdagskandidaten Ann Heberlein (M). Foto: svtplay.se
  • Söndag 30 sep 2018 2018-09-30
E-post 925

SVERIGE Han blev känd för den stora allmänheten när han startade kampanj för att få Alice Teodorescu sparkad från Göteborgs-Posten. Men forskaren och centerpartisten Andreas Önnerfors har varit i farten tidigare och försökt att få även Ann Heberlein sparkad uppger hon. – När jag var anlitad som krönikör på Fokus så mejlade han chefredaktören Johan Hakelius med krav på att jag skulle få sparken, säger Ann Heberlein.

Läs även: ”Jag är medlem i Centerpartiet” – Önnerfors talar ut om drevet mot Teodorescu

När Andreas Önnerfors startade en namninsamling på nätet för att få Alice Teodorescu sparkad var författaren och politikern Ann Heberlein (M) en av de första att ta Teodorescu i försvar.

– Vi som står runt omkring och ser när något sker är inte neutrala. Vi är vad som i etiken kallas för åskådare, säger Ann Heberlein som även är teologie doktor i etik.

– Om man inte agerar då är man också medansvarig. Det är något som gäller i högsta grad även på sociala medier. Det var därför jag engagerade mig för Alice Teodorescu. Hon kan inte ta den kampen själv. Det måste vi andra runt omkring göra. Annars är vi medskyldiga.

Ann Heberlein säger att hon har personlig erfarenhet av att Andreas Önnerfors försökt få henne sparkad som krönikör från Fokus och även från hennes tidigare arbetsgivare Lunds universitet.

Andreas Önnervall skriver i ett mejl till Nyheter Idag att Ann Heberlein ljuger och att han aldrig bett om att få henne avskedad.

”Jag har aldrig skrivit till LU eller Hakelius och bett att få (Ann Heberlein) avskedad. Uttalandet saknar bevis!”, skriver han.

Bli PLUS-medlem och läs resten av intervjun med Ann Heberlein där hon berättar om:

– sin syn på Andreas Önnerfors ursäkt

– hur Andreas Önnerfors mejlat hennes tidigare arbetsgivare

– vad Önnerfors, Paragrafkrönikören Andreas Magnusson och andra debattörer gör med samhällsdebatten

– Hur hennes förtalsanmälan mot Athena Farrokhzad lades ner

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag