Ann Heberlein och Erik van der Heeg börjar på Nyheter Idag

Ann Heberlein och Erik van der Heeg. Foto: Selfie
  • Onsdag 19 Dec 2018 2018-12-19
E-post 3146

SVERIGE Paret Ann Heberlein och Erik van der Heeg kommer börja skriva för Nyheter Idag. Därmed stärker Nyheter Idag upp bevakningen av kultur men kommer även kunna erbjuda djupare texter om politik i allmänhet och om svensk borgerlighet i synnerhet.

Det var på tisdagen som paret Ann Heberlein och Erik van der Heeg meddelade att de slutar på Ledarsidorna.se, något paret själva kommenterat på Heberleins blogg. Senare samma dag kom Nyheter Idag-grundaren Chang Frick överens med Heberlein och van der Heeg om former för ett samarbete där paret bidrar med såväl opinionstexter som nyhetsmaterial för tidningen.

– Det ska bli spännande att börja på Nyheter Idag. Jag läser tidningen med glädje. Jag betraktar Nyheter Idag som Sveriges enda tabloid och det behövs en tabloid i Sverige. Det är kul också eftersom jag vet att Nyheter Idag har stort genomslag, säger Heberlein.

– Sedan hoppas jag kunna förstärka redaktionen med mina kunskaper, fortsätter hon.

Även Erik van der Heeg ser med tillförsikt på samarbetet.

– Nu sa ju Ann det jag själv ville säga, att Nyheter Idag är ”the last of the Swedish tabloid cowboys”. Det är en ära att kunna medverka i en sådan publikation, säger han.

Erik van der Heeg kommer främst bidra med kulturartiklar och arbeta tillsammans med Johannes Nilsson som ansvarar för kulturdelen. Ann Heberlein, som själv är engagerad i lokalpolitiken för Moderaterna, kommer av naturliga skäl bidra med innehåll av mer politisk karaktär. Ambitionen är att Heberlein och van der Heeg även ska kunna bidra med bredare innehåll framöver.

– Jag är övertygad om att vi tillsammans kan skapa mer oväntat, underhållande men även tankeväckande innehåll. Det finns jättemycket där ute att berätta, något jag tror både Heberlein och van der Heeg kan bidra starkt till, säger Chang Frick.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag