Annie Lööfs attack mot Sverigedemokraterna: ”Vänster om Vänsterpartiet”

Annie Lööf. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Torsdag 26 mar 2015 2015-03-26
E-post 471

STOCKHOLM Nu går Annie Lööf till rasande attack mot Sverigedemokraterna efter att de röstade emot en sänkning av avgifterna för att anställa ungdomar under 23 år. – SD verkar tävla om att bli Sverigemästare i skattehöjningar, säger Annie Lööf i ett pressmeddelande.

I ett pressmeddelande från Centerpartiet dundrar Annie Lööf mot Sverigedemokraterna. Bakgrunden är att SD som enda parti ställt sig emot ett förslag om att göra det billigare att anställa ungdomar under 23 år.

– SD verkar tävla om att bli Sverigemästare i skattehöjningar. För tredje gången på ett och ett halvt år röstar de för skattehöjningar på jobb och företag. Just idag ligger SD:s skattepolitik till vänster om Vänsterpartiets, de senare valde i alla fall att lägga ned sina röster, säger Annie Lööf.

”Vill skapa kaos och oreda”

Att Lööf är stridslysten syns tydligt i pressmeddelandet. Hon går till attack mot Mattias Karlsson och menar att Sverigedemokraterna är företagarfientliga.

– Människor kan ha fått en bild av Sverigedemokraterna som ett företagarvänligt parti när de till allas förvåning stödde vår budget. När Mattias Karlsson och hans gäng i dag röstar emot en av vår budgets viktigaste reformer har vi svart på vitt att Sverigedemokraternas främsta mål i politiken är att skapa kaos och oreda.

Centerpartiet och Annie Lööfs modell för att slippa det kaos och oreda som de menar att man får med Sverigedemokraternas politik bygger på mer invandring. Speciellt arbetskraftsinvandring behövs för att inte företagen ska gå under, enligt Lööf.

– Det finns företag i Sverige som helt enkelt skulle få lägga ned och sparka sina anställda om man inte kan rekrytera nyckelkompetens utomlands eller om kostnaden för de produkter de säljer fördubblas. Om SD hade fått sin vilja igenom skulle det dessutom bli tre gånger så dyrt för dem att anställa unga. Det är företagarfientligt helt enkelt, avslutar Annie Lööf.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag